Ravintoneuvoja: ”Unohda nämä terveelliseksi luullut välipalat”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet terveellisiltä kuulostavat, mutta todellisuudessa epäterveelliset ruoat, ovat vakiinnuttaneet paikkansa ihmisten kodeissa ja arjessa. Nyt ravintoneuvoja on kuitenkin paljastanut, että monista yllättävistäkin tuotteista kannattaisi oman terveytensä vuoksi pysytellä kaukana.

Lontoossa asuva ravintoneuvoja Rhiannon Lambert kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että monet ihmisten suosimat nopeat välipalat ovat todella epäterveellisiä.

Naisen mukaan varsinkin sokerittomat ja keinotekoisilla makeutusaineissa makeutetut proteiinipatukat kannattaa jättää kaupan hyllylle. Ne sisältävät yleensä suuria määriä sukraloosia, joka nostaa verensokeria nopeasti ja saa ihmiset entistä nälkäisemmiksi kun verensokeri jälleen romahtaa.

Lambertin mukaan myös nuudelien syömistä kannattaa vähentää. Niissä on käytetty todella paljon aineita, joita ei pysty edes luokittelemaan ruoaksi. Nuudelien sisältämien raaka-aineiden on myös kerrottu ravintoneuvojan mukaan aiheuttavan diabetesta ja nostavan aivohalvauksen ja sydänsairausten riskiä.

Myslipatukoiden markkinoinnissa on onnistuttu todella hyvin, koska moni pitää niitäkin sokeripommeja terveellisinä välipaloina. Lambertin mukaan lähes kaikissa terveellisiksikin mainostetuissa myslipatukoissa on käytetty joko puhdasta sokeria tai sitten hunajaa, siirappia tai kuivattuja hedelmiä, jotka ovat hyvin sokeripitoisia.