Vanhusten kauneusleikkaukset yleistyvät – 65-vuotias on uusi 45-vuotias

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on tänä päivänä enemmän tietoa terveellisistä elämäntavoista ja hyvinvoinnista, mikä onkin lääketieteen kehittymisen lisäksi yksi syy siihen, että ihmiset elävät nykyään pidempään. Tämän lisäksi ihmiset myös näyttävät nuoremmilta, mutta tämä ei aina johdu pelkästään hyvistä geeneistä.

Yhä useampi vanhus hakeutuu plastiikkakirurgin puheille, ja People-sivuston mukaan vanhuksille tehtävät kauneusleikkaukset ovatkin nousseet räjähdysmäisesti lyhyen ajan sisällä. Etenkin kasvojenkohotukset ja silmäluomileikkaukset ovat kaksinkertaistuneet yli 65-vuotiaiden joukossa.

Beverly Hillsissä toimiva plastiikkakirurgi Marc Mani on huomannut todella suuren kasvun siinä miten paljon hänellä käy nykyään vanhempia potilaita. Kirurgin mukaan ihmiset nykyään elävät pidempään, ovat työelämässä pidempään ja käyvät treffeillä vanhemmalla iällä.

Marc Manin mukaan hänen potilaansa elävät nykyään terveempinä pidempään, minkä vuoksi he myös haluavat näyttää siltä miltä heistä tuntuu eli nuoremmalta. 65-vuotiaat ovat henkisesti ja lähes ulkonäöllisestikin sillä tasolla, jolla aiemmin 45-vuotiaat olivat.