14-vuotias syöpäpotilas syväjäädytettiin – sulatetaan kun syöpä osataan parantaa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syöpään kuollut 14-vuotias tyttö on syväjäädytetty Iso-Britanniassa. Hänen äitinsä toivoo, että tyttö voitaisiin herättää tulevaisuudessa henkiin, kunhan teknologia on kehittynyt tarpeeksi. Tapausta pidetään historiallisena, sillä Iso-Britanniassa asiaa puitiin oikeudessa saakka.

Tyttö oli toivonut tulevansa syväjäädytetyksi, ja hänen äitinsä tuki toivetta. Syöpää sairastaneen tytön isä kuitenkin vastusti ajatusta.

– Minua on pyydetty kertomaan, miksi haluan että minulle tehdään tämä epätavallinen asia. Olen vasta 14-vuotias enkä halua kuolla. Tiedän kuitenkin kuolevani, tytön tuomarille kirjoittamassa kirjeessä luki.

– Syväjäädytys antaa minulle mahdollisuuden tulla parannetuksi ja herätetyksi henkiin – jopa siinä tapauksessa, että siihen kuluisi satoja vuosia, teksti jatkuu.

BBC-sivuston mukaan korkeimman oikeuden tuomari päätti, että äidillä on oikeus päättää mitä tytön ruumiille tehdään kuoleman jälkeen. Tuomarin mukaan oikeudessa ei ruodittu syväjäädytyksen moraalisia kysymyksiä vaan sitä, kummalla vanhemmalla on oikeus päättää mitä tyttärelle tehdään kuoleman jälkeen.

Tytön ruumis on toimitettu Yhdysvaltoihin, jossa hänet säilöttiin nestemäiseen typpeen. The Cryonics Instituten suorittaman jäädytyksen ja syväjäädytetyn säilömisen hinnaksi tuli noin 43.000 euroa.