Microsoftin uutuussovellus auttaa värisokeita

Digi Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka värisokeudesta on harvemmin suoranaista hengenvaaraa, saattaa se joissain tilanteissa haitata elämää. Kyseessä on myös erittäin yleinen vaiva. Noin kahdeksan prosenttia ihmisistä on nimittäin värisokeita.

Microsoftin Color Binoculars -sovellus on suunniteltu helpottamaan värisokeiden arkea. Sen avulla heidän on helpompi tunnistaa värejä, joiden erottaminen toisistaan olisi normaalisti haastavaa.

Microsoftin blogin mukaan sovellus muuntaa esimerkiksi punaisen kirkkaammaksi ja vihreän tummemmaksi, jotta niiden erojen huomaaminen olisi helpompaa. Color Binocular myös muuntaa hankalia väriyhdistelmiä helpommiksi. Esimerkiksi punainen ja vihreä muuttuvat pinkiksi ja vihreäksi, ja ne on näin ollen helpompi erottaa.

– Kyseessä oli henkilökohtainen projekti. Näytin sovellusta perheelleni. Serkkuni on värisokea, ja hän nautti sen käytöstä suuresti, Color Binocularsin luonut Tom Overton kuvailee.

Color Binoculars on julkaistu yhtiön työntekijöiden omien projektien työstämiseen tarkoitetun Microsoft Garagen kautta. Se on saatavilla iOS-laitteille.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat