Donald Trump sopi oikeudenkäyntinsä 25 miljoonalla dollarilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentiksi juuri valittu Donald Trump oli päätymässä pian oikeuteen Trump University -hankkeensa epäselvyyksien ja huijausepäilyjen vuoksi. Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa 28. marraskuuta, mutta nyt Trump on päässyt pälkähästä sopimalla riidan oikeussalin ulkopuolella.

CNN-uutiskanavan mukaan Trump on suostunut maksamaan 25 miljoonaa dollaria sopiakseen kolme vireillä ollutta oikeudenkäyntiä. Sovintojen myötä tapaukset on loppuunkäsitelty, eikä tulevan presidentin tarvitse enää vastata ”yliopistonsa” tekosista näiden tapausten osalta.

Sovintosopimus kattaa yhteensä 6.000 opiskelijaa, jotka väittivät tulleensa huijatuksi. Tällä tietoa opiskelijat saavat takaisin noin puolet koulutuksesta maksamistaan rahoista. Trumpin asianajajat kertoivat olleensa vakuuttuneita voitosta, mutta päättäneensä sopia kiistan, jotta Trump voisi valmistautua presidenttiyteen rauhassa.