Kammottava bugi Facebookissa – väitti kahden miljoonan käyttäjän kuolleen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Osa Facebook-käyttäjistä törmäsi karmivaan yllätykseen yrittäessään kirjautua sivustolle 11. marraskuuta. Yhteisöpalvelu ilmoitti lukuisten käyttäjiensä olevan kuolleita asettamalla heidän profiilinsa yllättäen muistotilaan.

Outo vika kosketti noin kahta miljoonaa Facebook-käyttäjää. Heidän joukossaan oli jopa yhteisöpalvelun perustaja, Mark Zuckerberg. Facebook on sittemmin korjannut kauheaksi virheeksi kuvailemansa ongelman.

– Muistotilaan asetettuihin profiileihin tarkoitettu viesti lähetettiin hetkeksi virheellisesti muille käyttäjätileille. Kyseessä oli kauhea virhe, joka on nyt korjattu. Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja korjasimme asian niin nopeasti kuin pystyimme, Facebookin tiedottaja kuvaili TechCrunch-sivuston mukaan.

Kuolleiden Facebook-käyttäjien profiileista on mahdollista tehdä erityinen muistosivu. Tämä onnistuu lähettämällä yhteisöpalveluun vainajan henkilöllisyys- ja kuolintodistuksen. Käyttäjät voivat myös halutessaan testamentata käyttäjätilinsä läheistensä hoidettavaksi.