Kannabiksen laillinen käyttö kasvaa – nyt Australia salli lääkekäytön

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Huumeeksi vielä toistaiseksi valtaosassa maailman maita luokiteltavan kannabiksen hyötyjä ja haittoja on tutkittu paljon, ja viime aikoina kannabiksen lääke- ja viihdekäytön laillistamisesta on saatu odottamattoman positiivisia käytännön kokemuksia ympäri maailmaa.

Yhdysvalloissa kannabis laillistettiin jo aiemmin Coloradossa, Washingtonissa ja Alaskassa, ja nyt mukaan tulevat myös Kalifornia, Maine ja Massachusetts. Amsterdamin lisäksi Berliinissä viihdekäytön laillistaminen on nyt parhaillaan vireillä. Tuoreimpana kannabiksen lääketieteellisen käytön on nyt laillistanut Australia.

Australian terveysministeri Sussan Ley vahvisti, että laillistaminen antaa potilaille mahdollisuuden käyttää turvallista ja luotettavaa kannabista, joka helpottaa merkittävästi monien sairauksien oireita.

Tähän saakka australialaiset potilaat ovat joutuneet hankkimaan luonnonmukaisen lääkkeensä laittomasti pimeiltä markkinoilta. Jatkossa esimerkiksi maanviljelijät voivat hakea maan hallitukselta lupaa kasvattaa kannabista lääkekäyttöön. Vielä toistaiseksi kannabiksen viihdekäyttö on Australiassa kielletty.