Trump-naamarien kysyntä räjähti – naamaritehdas ei pysy perässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin presidenttiydellä on ollut yllättävä vaikutus naamiaisasuteollisuudelle. Miehen kasvoja esittävien naamareiden kysyntä on nimittäin noussut niin moninkertaisesti, ettei niitä valmistava tehdas pysty pysymään perässä.

Japanilainen Ogawa Studio on yksi lukuisista yrityksistä, jotka valmistavat Donald Trump -naamareita. Ennen vaaleja yhtiö valmisti noin 45 Trump-naamaria vuorokaudessa. Nykyään naamareita valmistetaan 23 työntekijää työllistävässä tehtaassa päivittäin jopa 350 kappaletta.

Ogawa Studio valmistaa myös presidentti Obamaa, vaalit hävinnyttä Hillary Clintonia ja lukuisia japanilaisia sekä kansainvälisiä poliitikkoja esittäviä naamareita. Japan Times -sivuston mukaan suurin osa asiakkaista tulee käyttämään naamareita todennäköisesti uudenvuoden juhlissa ja vastaavissa tilaisuuksissa.