Googlen pikaviestisovellus arvaa mitä emojia aiot käyttää

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa pikaviestisovelluksissa on ennakoiva tekstinsyöttö, mutta Googlen tuore sovellus osaa ehdottaa käyttäjille myös emoji-kuvia. Tämä onnistuu teknologijätin Allo-pikaviestisovelluksen Smart Smiley -ominaisuuden ansiosta.

Allo-sovellukseen ilmestyy Smart Smiley -nappi, jota painamalla sovellus ehdottaa kirjoitettavaan viestiin sopivia emojeja ja tarroja. Smart Smiley ehdottaa hymiöitä viestikenttään kirjoitetun tekstin perusteella.

Googlen mukaan useimmat ihmiset käyttävät vain noin alle kolmea prosenttia tarjolla olevista emojeista. Yhtiö haluaakin tällä tavoin kannustaa lisäämään viesteihin myös niitä emojeja ja tarroja, joita tulee käyttäneeksi harvemmin. Smart Smileys toimii alkuun vain englanninkielisissä keskusteluissa, mutta yhtiö kertoo laajentavansa ominaisuutta lähitulevaisuudessa myös muille kielille.

Google
Google