Kumppanisi saattaa aiheuttaa sinulle finnejä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että rakkaus kaunistaa, mutta erään ihotautilääkärin mukaan se voi kuitenkin myös rumentaa erilaisten iho-ongelmien myötä. Mikäli henkilö on saanut yllättäin finnejä ja ryppyjä kasvojen iholle, syy voikin omien elintapojen sijaan olla kumppanissa.

Ihoasiantuntija Lee Garrett kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että ihmisten iho-ongelmat voivat johtua useistakin eri syistä, joiden aiheuttaja on oma kumppani. Parrakas mies voi saada nopeastikin naisen kasvojen herkän ihon ärsyyntymään ja ärsytyksen myötä tuottamaan enemmän öljyä, joka aiheuttaa finnejä.

Monet naiset yrittävät varsinkin suhteen alkuaikana näyttää jatkuvasti hyvältä, mikä johtaa monissa tapauksissa siihen, että naiset pitävät meikkejä kasvoillaan lähes vuorokauden ympäri. Meikit tukkivat ihohuoksia, mikä saa ne tulehtumaan ja aiheuttaa sekä mustapäitä että finnejä.

Ihon jatkuva kosketteleminen siirtää bakteereja toisen kasvojen ja käsien ihosta omaan, mikä voi aiheuttaa näppyjä. Yleensä parisuhteessa oleminen tuottaa myös jonkin verran stressiä, koska seurusteleminen harvemmin on pelkkää ruusuilla tanssimista. Stressi puolestaan aiheuttaa ennenaikaisia ryppyjä ja näppyjä.