Tutkimus: Lapset oppivat tabletilta yhtä hyvin kuin ihmisiltä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa lapsista voi tulla huolestuttavan riippuvaiseksi vanhempien tabletista, jolla lapset saavat välillä katsoa lastenohjelmia tai pelata. Nyt uusi tutkimus on kuitenkin osoittanut, että tableteilla vietetystä ajasta voikin olla lapsille hyötyä mikäli lapset pelaavat pelejä, joiden on tarkoitus olla opettavaisia.

Daily Mail -lehti kertoo British Colombia -yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka avulla saatiin selville, että lapset oppivat todella hyvin uusia asioita iPadia käyttäen. Tutkijat huomasivat, että interaktiiviset pelit onistuivat opettamaan lapsille asioita yhtä hyvin kuin kasvokkain opettajan toteuttama opetus.

Tablettien ja älypuhelinten sovellukset onnistuivat opettamaan lapsia hauskojen ohjelmien ja pelien avulla yhtä hyvin kuin opettajakin. Tämän vuoksi tutkimusta johtanut professori Susan Birch toivoisikin, että vanhemmat esittelisivät laitteen lapsilleen myös oppimisvälineenä ja antaisivat lapsen pelattavaksi pelejä, joiden on tarkoitus opettaa lasta.