Joulukoriste kuin joulupukin vakoilukamera – hauskaa vai karmivaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhemmat ovat jo vuosikymmenten ajan yrittäneet saada lapsiaan käyttäytymään kiltisti väittämällä tonttujen seuraavan heidän puuhiaan. Joulupukki ei nimittäin tunnetusti tuo lahjoja tuhmille lapsille.

Sen sijaan että joulupukki lähettäisi tonttuja vainoamaan lapsia, on hänkin mitä ilmeisimmin siirtynyt NSA:n tyyliin digitaaliseen vakoiluun. Tänä vuonna koteihin myydään nimittäin kameroilta näyttäviä Santa Cam -joulukoristeita. Koristeissa ei ole oikeita kameroita, mutta niiden avulla vanhempien on Huffington Post -lehden mukaan tarkoitus hämätä lapsia käyttäytymään kiltisti.

Kameralta näyttävät joulukoristeet ovat arvatenkin jakaneet mielipiteitä verkossa, ja niitä onkin pidetty sekä viattomina ja hauskoina että karmivana merkkinä digitaalisen vakoilun arkipäiväistymisestä. Santa Cam -koristeita myydään muun muassa Emmiroo’s Photography and Gifts -lahjakaupassa.