Tältä näyttää jättimäisen sushirullan valmistus – jalkapallon kokoinen!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sushit on useimmissa tapauksissa suunniteltu syötäväksi kokonaisena, mutta tuoreella videolla nähtävää rullaa on hieman vaikeampi pistää sellaisenaan poskeen. Kyseessä on nimittäin todennäköisesti yksi suurimmista koskaan tehdyistä susheista.

Kalifornialaisen Sushi Chef Insitute -kokkikoulun videolla valmistetaan jättimäistä sushirullaa. Sen pyörittämisessä kestää joku tovi, ja valmiilla rullalla onkin kokoa jalkapallon verran. Sushi täytyy halkaista pienempiin osiin samuraimiekan avulla.

Tämän rullan syömiseen tarvitaan siis hieman tavanomaista suuremmat syömäpuikot ja useamman pullon edestä soijakastiketta. Kyseessä ei kuitenkaan ole maailman suurin koskaan valmistunut sushi. Guinnessin ennätysten kirjan mukaan sen kunnia kuuluu venäläisessä Sushkof-ravintolassa vuonna 2011 valmistuneelle, rullaamattomana 2 521 metriä pitkälle sushille.