Venäläisravintola tekee rämemajavasta hampurilaisia – maistuisiko sinulle?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monia epäilemättä etoo ajatus jyrsijän lihan syömisestä, varsinkin jos lihan alkuperänä oleva eläin satutaan tuntemaan nimellä rämemajava. Jyrsijän lihaa sisältävistä hampurilaisista toivotaan kuitenkin loppuvuoden hittituotetta moskovalaisessa ravintolassa.

Ravintoloitsija Takhir Kholikberdievinin Krasnodar Bistro tarjoilee nutrian, eli rämemajavan lihaa hampurilaisen välissä. Se ei ehkä kuulosta houkuttelevalta, mutta Kholikberdiev on toista mieltä. Nutria on edullista, täynnä ravintoaineita ja se on todellista lähiruokaa.

– Rämemajava on erittäin siisti eläin. Sen lisäksi että se on kasvissyöjä, se pesee kaiken ruokansa etukäteen. Se sisältää myös runsaasti omega-3 -happoja. Monet lääkärit ja ravitsemusterapeutit suosittelevat sitä, Kholikberdiev kertoo The Guardian -lehdelle.

Nutriat lisääntyvät nopealla tahdilla, minkä vuoksi niitä on helppoa ja nopeaa kasvattaa. Niitä kasvatettiin 1990-luvun lamavuosina halpana vaihtoehtona ketun ja minkin turkille. Jossain vaiheessa ihmiset keksivät alkaa syömään jäljelle jääneen lihan.

Krasnodar Bistron nutriaburgerin lihaa kuvaillaan mehukkaaksi ja miedon makuiseksi, ja sen kerrotaan muistuttavan kalkkunan ja sianlihan välimuotoa. Täyttävä rämemajavaburger maksaa 550 ruplaa, eli noin 8 euroa.

 

Шок! #Бургер ? из нутрии в 300 метрах от Кремля! #нутриянекрыса

A photo posted by Krasnodar Bistro (@krasnodarbistro) on