Miehet etsivät kumppania erityisesti talvella – eivät halua olla kylmissään yksin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kylminä talvikuukausina on mukavaa käpertyä sohvalle lämpimän viltin alle kynttilän valossa oman rakkaan kanssa. Kaikilla ei kuitenkaan ole seurustelukumppania, mikä näyttäisi uuden kyselyn mukaan vaivaavan miehiä enemmän kuin naisia.

Deittailusovellys Luxy teki kyselyn, jossa haastateltiin 1.000 amerikkalaista sinkkumiestä ja -naista. Kyselyn vastausten perusteella sivusto sai selville, että etenkin miehet tuntevat itsensä yksinäisemmiksi talvella ja etsivät itselleen seurustelukumppania innokkaammin kuin naiset.

Miehistä kolmasosa kertoi tähtäävänsä siihen, että uusi seurustelukumppani löytyy vielä ennen kovimpia talvipakkasia. Naisista 25 prosenttia yrittää löytää itselleen kumppanin kuluvan talven aikana.

Kyselyyn vastanneista 73 prosenttia oli sitä mieltä, että tämä on juuri oikea aika etsiä itselleen kumppani. Puolet vastanneista myös myönsi olevansa paljon vastaanottavaisempia lähestymisyrityksille kuin muina vuodenaikoina. Oikea iskemiskausi alkoi vastanneiden mukaan lokakuussa ja päättyy ideaalitilanteessa jo ennen joulukuuta ja kovia pakkasia.

Noin kolmasosa vastanneista kertoi jääneensä suhteeseen vain siitä syystä, että ei halunnut olla sinkku. 20 prosenttia kertoi tarrautuneensa menettelevään kumppaniin sen vuoksi, että ei halunnut olla yksin talvella. 16 prosenttia myönsi ajattelevansa kumppanin jättämistä heti kun säät lämpenevät.