Tutkimus: Isopeppuiset naiset viisaampia ja terveempiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänä päivänä isompaa pyöreää takapuolta pidetään kauniina ja ihailtavana asiana, jonka saavuttaakseen moni käy salilla tekemässä armottomia kyykkytreenejä. Nyt uusi tutkimus on todistanut, että silmiä hivelevä takapuoli on myös merkki älykkyydestä ja terveydestä.

ABC News -uutiset kertovat Oxfordin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan iso takapuoli merkitsi naisten kohdalla parempaa terveyttä ja älykkyyttä. Naisilla, joilla oli tavallista suurempi takapuoli, oli parempi vastustuskyky kroonisia sairauksia vastaan ja heillä oli myös alhaisempi kolesteroli. Isopeppuiset naiset saivat myös pienemmällä todennäköisyydellä diabeteksen tai sydänsairauksia.

Suuri takapuoli vaatii yleensä hyvän määrän omega 3 -rasvahappoja, mikä saattaa olla osasyynä naisten parempaan terveyteen ja aivojen toimintaan. Tutkijat saivat myös selville, että isopeppuiset ja leveälantioisemmat naiset synnyttivät terveempiä ja älykkäämpiä lapsia kuin hoikat ja kurvittomat naiset.