Japanilaisessa museossa pelkkiä kiviä – vastaavia et muualla näe

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Museot ovat parhaimmillaan elämyksiä tarjoavia kulttuuripaikkoja, joissa yleisö pääsee tutustumaan tiettyyn aihealueeseen pintaa syvemmältä. Museoihin voidaan kertätä taiteen lisäksi myös kulttuurihistoriaa ja luonnontiedettä. Japanissa on museo, jossa on esillä erikoisia kiviä.

Bored Panda -sivusto uutisoi Chinsekikan-nimisestä museosta, joka sijiatsee muutaman tunnin päästä Japanin pääkaupunki Tokiosta. Museossa on esillä 1.700 erikoista kiveä, joista 900 muistuttaa ihmisten tai tunnettujen hahmojen kasvoja. Mukana on muun muassa Elviksen, Boris Jeltsinin ja Donkey Kongin kasvoja muistuttavat kivet.

Chichibun kaupungissa sijaitseva museo on yhden miehen perustama. Hän keräsi kiviä yli 50 vuotta. Valitettavasti museon perustaja menehtyi kuusi vuotta sitten, mutta hänen tyttärensä on jatkanut työtä.

In japan there’s a museum for rocks that look like faces. Now i can die happy