Joululomalla New Yorkiin? Ota nämä matkavinkit haltuun

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomesta saa lentoliput Yhdysvaltojen itärannikolle New Yorkiin alle 400 eurolla. Iso Omena on paljon muutakin kuin pilvenpiirtäjien täyttämä Manhattan ja vihertävä Vapaudenpatsas. Alle on listattu vinkkejä joulunaluspäivien lomailua varten.

New York Cityssa on mahdotonta välttyä turisteilta, mikäli viettää lomansa pelkästään Time Squaren läheisyydessä ja sykkeessä. Maailman kuuluisimman spotin jouluvalojen näkeminen kuuluu tietysti lomaan, mutta newyorkilaista joulutunnelmaa voi hakea reippaasti muualtakin. Beacon Theatre järjestää Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You -nimisiä joulunaluskonsertteja, jossa saa kohotettua fiilistä paikallisten tavoin.

Mikäli ei halua luistella turistien ympäröimänä kuuluisalla Rockefeller Centerin jäällä, kannattaa suunnata pienemmällä tungoksella varustettuun Prospect Parkissa sijaitsevaan LeFrak Centeriin. Ostoksia puolestaan kannattaa tehdä One World Trade Centerin viereen avatussa Oculus-keskuksessa.

#fall #iceskating #prospectpark #nyclife

A photo posted by Duncan Mulready (@dunkmull) on

Täydellinen paikka hehkuviinin nautiskelemiseen löytyy McKittrick Hotelin baarista nimeltään The Lodge. Jos haluaa haukata pientä purtavaa paikallisten tyyliin, kannattaa kokeilla voisarvien ja suolakeksien yhdistelmää, eli crezteliä. Herkkuja saa esimerkiksi Bryant Parkin Winter Villagesta, Breads Bakery -nimisestä liikkeestä.

American Museum of Natural History on luonnontieteenmuseo, jonka aulassa on aina juhlapyhien ajan suuri joulukuusi. Joulukuusi koristellaan perinteisesti origameilla, ja tänä vuonna teemana ovat dinosaurukset. Mikäli ei halua askarrella suurkaupunkiloman aikana, voi mieltä rauhoittaa esimerkiksi amerikkalaisiin jouluvalaistuksiin tutustumalla. Brooklynin Dyker Heightsin naapurusto on vierailemisen arvoinen kohde, jonka kauneus kirjaimellisesti häikäisee iltaisella kävelyllä.

Each December, throngs of people from across the New York City area descend upon the quiet Brooklyn neighborhood of Dyker Heights for one of the nation’s most extravagant displays of holiday spirit. “I’ve never seen anything like it in all of my life,” says Alicia Hosking (@its_alicia), a Melbourne, Australia native who recently arrived in New York. Alicia’s friend organized a trip to the neighborhood, but kept their destination secret. “It was a cold night, and we had to walk far from the subway station to get there. But once we turned the corner and saw the street full of lights, it was so worth it.” Accustomed to Australia’s mid-Summer Christmas, Alicia found the experience particularly special. “It’s as if some residents are trying to outdo each other,” she says. Competitiveness of the displays aside, Alicia notes, “there was a genuine sense of Christmas spirit.” To see more festive photos and videos from Dyker Heights, explore the #DykerHeights hashtag and tap the blue location text above. Photo by @richhawkinz

A photo posted by Instagram (@instagram) on