Joulukalenterin suklaa maistuu erilaiselta? Tässä syy!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa suomalaiskodeissa lasketaan tänäkin vuonna kuumeisesti päiviä jouluun joulukalenterin luukkuja avaamalla. Useissa tapauksissa luukkujen takaa paljastuu jouluisa suklaapalanen.

Joulukalenterin suklaa maistuu monien ihmisten mielestä erilaiselta kuin tavanomainen suklaa. Ilmiö ei ole ainakaan kaikissa tapauksissa täysin kuviteltu. Suklaan erilaiselle maulle löytyy useita syitä.

Mental Floss -sivuston mukaan yksi syy piilee kalenterisuklaan ohuessa ja kuvioidussa muodossa. Se sulaa kielelle nopeampaa, ja makunystyrät saavat suuren suklaa-annostuksen palasen laajahkon pinta-alan ansiosta. Kalenterisuklaata nautitaan vain pieni annos kerrallaan, joten sen makuun tulee kiinnittäneeksi tavallista suklaata enemmän huomiota.

Makuun vaikuttaa myös useiden kalenterisuklaiden edullisuus. Halvoissa kalentereissa ei ole monissa tapauksissa varsinaista oikeaa suklaata, vaan makeiset on valmistettu kaakaovoin sijaan palmuydinöljystä tai kookosöljystä. Tämä vaikuttaa sekä makuun että rakenteeseen.