12-vuotias tekee pehmoleluja sairaille lapsille: ”Näissä on taikaa sisällä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleensä nuoret pojat rakastavat leikkiä ja pelailla vapaa-ajallaan, mutta 12-vuotias Campbell on erilainen. Campbell Remess -niminen poika käyttäisi kaiken aikansa ompelukoneensa luona jos vain suinkin voisi.

Campbell oli eräänä päivänä kysynyt äidiltään, että voisivatko he ostaa lahjoja ja leluja sairaille lapsille ja viedä niitä heille sairaalaan. Yhdeksän lapsen äitinä Sonyan oli pakko kieltäytyä, koska heillä ei ollut ylimääräistä rahaa. Poika oli vastannut äidille tekevänsä ne sitten itse.

Yhdeksänvuotias Campbell alkoi opettelemaan äitinsä ompelukoneen käyttämistä ja etsi pehmolelujen kaavoja. Ensimmäisen nallen tekemiseen pojalta oli mennyt viisi tuntia, mutta päivä päivältä hän tuli nopeammaksi. Nykyään Campbell pystyy valmistamaan yhden nallen alusta loppuun saakka tunnissa.

Campbell on tehnyt Sonya-äidin arvion mukaan jo noin 800 pehmolelunallea, jotka hän on vienyt lapsille sairaalaan. Campbellin tavoitteena on saada sairaat lapset hymyilemään, koska ilman stressiä heillä on parempi mahdollisuus parantua.

Campbell teki yhden pehmolelunallen myös syöpää sairastavalle isälleen, jonka syöpä oli uusiutunut. Nallen saamisen jälkeen isä on ollut nyt pidempään terveenä ja ilman kasvaimia kuin vuosiin. Campbell uskoo nalleissaan olevan hieman taikaa, mutta isän mukaan taika on pojassa.