Apple haastaa Google Mapsin – UAV-kopterit karttapalvelun avuksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Mapsia pidetään yleisesti kilpailjoitaan parempana karttapalveluna. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että monet Applen iOS-laitteiden omistajat luottavat enemmän Googlen karttapalveluun kuin omenayhtiön vastaavaan.

Nyt Apple on kuitenkin haastamassa Google Mapsin uudella tavalla. Yhtiö suunnittelee ottavansa UAV-kopterit karttapalvelunsa avuksi. Tähän asti Applen Mapsin tiedot on kerätty kaduilla liikkuvilla autoilla.

Applen UAV-karttapalvelua työstää robotiikan ja datan keräämisen asiantuntijoista koostuva tiimi. Bloomberg-sivuston mukaan lennokkien keräämät tiedot lähetettäisiin Applelle, joka puolestaan päivittäisi karttojen tietoa reaaliajassa.

Teknologiajätti on uudistamassa karttapalveluaan myös muilla tavoilla. Apple on kehittelemässä muun muassa ominaisuutta, jonka myötä karttapalvelussa nähtäisiin myös rakennusten sisätilojen karttoja. Tätä varten yhtiö osti viime vuonna sisätilojen kartoitukseen tarkoitettua Indoor.io -sovellusta kehitelleen suomalaisen Whatamap.com -yrityksen.