Japanilaiskeksintö hämmästyttää – megafoni kääntää puheen automaattisesti eri kielille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Translatorin kaltaisten palvelujen ansiosta tekstin kääntäminen on aikaisempaa helpompaa. Joskus vastaan tulee kuitenkin tilanteita, joissa puhe pitäisi saada käännettyä nopeasti ja ymmärrettävästi eri kielille.

Panasonicin Megahonyaku on megafoni, joka kääntää puheen automaattisesti eri kielille. Laite moninkertaistaa ensin puhujan äänen tavanomaisen megafonin tapaan, minkä jälkeen Megahonyaku toistaa puheen maksimissaan kolmella eri kielellä.

Megahonyaku ei pelkästään tunnista ja käännä puhuttuja sanoja. Se myös analysoi koko lauseen rakenteen, minkä ansiosta käännetyn tekstin pitäisi säilyä helposti ymmärrettävänä kokonaisuutena. Keksintöä esitellään Panasonicin Youtubessa julkaisemalla videolla.