Uusi urheilulaji tosimiehille – kirveenheitto kasvattaa suosiotaan

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirvestä käytetään nykyaikana lähinnä halonhakkuuseen, mutta se soveltuu myös taisteluvälineeksi. Esimerkiksi erilaisissa roolipeleissä ja fantasiaelokuvissa näkee kirveitä soturien ja taistelijoiden asearsenaalissa. Nyt kirveen heittelemistä voi harrastaa tosielämässä.

Tunnin ajomatkan päässä Manhattanilta sijaitseva Stumpy’s Hatchet House -niminen urheilukeskus tarjoaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden harjoitella kirveen heittelemistä valvotuissa olosuhteissa. Laji on raskas, joten parin tunnin treenin jälkeen harrastajat valuvat hiestä.

Muutaman tunnin mittaiseen sessioon kuuluvat opastuksen jälkeen suoritettu harjoitteleminen ja kilpaileminen. Kirveen heitteleminen vapauttaa stressiä, joten New Jerseyssä sijaitsevalla kirvesradalla voi vierailla esimerkiksi New Yorkiin suuntautuvan loman yhteydessä. Heittelyyn osallistuva voi valita itselleen teeman, jonka avulla luulee saavansa enemmän voimaa kirveen viskomiseen. Yksi teemoista kantaa nimeä Axe Your Ex, Thrillist uutisoi.

Mamma's got her eye on you!! ? #momsandsons #socialthrowdown

A photo posted by Stumpy's Hatchet House (@stumpyshh) on