Riistakamera kuvasi villieläimiä – sitten alaston mies ilmestyi ruutuun!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä leviää parhaillaan kuvia riistakameran tallenteista, joissa näkyy metsässä alastomana juoksenteleva mies. Uutisoinnissa on kerrottu virheellisesti puolalaisen miehen leikkineen siperiantiikeriä LSD:n vaikutuksen alaisena. Kyseessä on amerikkalainen mies.

Virginian yliopiston professori Marcella J. Kelly kuvaa Virginiassa sijaitsevan Mountain Laken biologisen aseman lähettyvillä villieläinten toimintaa riistakameroiden välityksellä. Muutaman viikon välein Kelly tarkastaa kameroiden nauhan yhdessä oppilaidensa kanssa. Tarkoituksena on kuvata lihansyöjien toimintaa.

Lokakuussa kameranauhoilta löytyi alaston mies, joka juoksenteli pitkin metsää. Kuvat alkoivat leviämään netissä, ja niissä väitettiin olevan puolalainen mies happopäissään tiikeriä esittämässä. Todellisuudessa kuvat on ikuistettu Yhdysvalloissa, mutta miehen terveydentilaa tai alastomana juoksemisen tarkoitusta ei ole saatu selville, Vice uutisoi.