Nerokas niksi pelastaa joulun: Paketoi helpommin, nopeammin ja kauniimmin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilaiset paketoivat joululahjansa näppärästi ja nopeasti. Länsimaisesta tyylistä poiketen paperiarkki asetellaan lahjan alle siten, että lahjapaperin kulmat osoittavat vastakkaiseen suuntaan pakettiin nähden. Nerokkaan tekniikan ansiosta lahjojen paketointi onnistuu käden käänteessä ja kallisarvoista aikaa säästyy muihin joulutoimiin.

Joulun alla jokainen hetki on kallisarvoinen ja aikaa ei kannata tuhlata epäolennaisuuksiin. Vaikka marketeissa ja liikkeissä on nykyisin paketointipalveluita, joutuu osan joululahjoista paketoimaan kotona. BeatTheBush -Youtube-käyttäjä näyttää esimerkkiä japanilaisesta paketointityylistä. Lahjapaperi kääritään laatikon ympärille vinottain.

Samanlaisia ohjevideoita löytyy netistä runsaasti. Joillekin askartelijoille videolla demonstroitu tekniikka saattaa tulla yllätyksenä. Yksinkertaisilla muodoilla varustettujen lahjojen paketoiminen on kuitenkin joulupuuhista sitä helpointa.