Siivoojat menivät lakkoon – lentokenttä täyttyi hetkessä roskasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Siistijät tekevät äärimmäisen tärkeää työtä. Harva huomaa heidän ahertamisensa tai kiittää ammattikuntaa tehdystä työstä. Barcelonan lentokentällä lakkoilleet siivoojat osoittivat, että heidän työnsä huomataan varmasti jos se jää tekemättä.

Netissä leviää videoita ja kuvia Espanjan Barcelonan El Prat -lentokentältä. Kuvissa on epäsiisti lentokenttä, jonka roska-astiat pursuavat jätteistä ja lattiat ovat vuorautuneet roskiin. Lentokentillä työskentelevien siistijöiden palkkoja ollaan leikkaamassa ja siihen käytettävää budjettia pienentämässä, Daily Mail uutisoi.

Barcelonan lentoaseman matkustajamäärä on vuosittain yli 35 miljoonaa matkustajaa. Se on Espanjan toiseksi suurin lentoasema Barajasin lentokentän jälkeen. Suomesta sinne lentää kolme yhtiötä: Finnair, Norwegian Air International ja Vueling.