Upea luontokohtaaminen videolle – massiivinen merikilpikonna kävi tervehtimässä veneilijöitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merinahkakilpikonna on suurin elossa oleva kilpikonnalaji. Valtavan kokoiset matelijat voivat painaa jopa yli 900 kiloa ja kasvaa lähes kaksimetrisisiksi. Nyt kameralle on ikuistetti upea kohtaaminen näyttävän merieläimen kanssa.

Uusiseelantilainen Pippa Partington jakoi Facebookissa videon, jossa merinahkakilpikonna tulee tervehtimään häntä ja hänen aviomiestään. Pariskunta oli veneilemässä Uuden-Seelannin Mangawhain tuntumassa, kun he huomasivat jättiläismäisen matelijan vedessä.

Kilpikonna ei vaikuttanut juurikaan vierastavan veneilijöitä, vaan ui aivan heidän laivansa tuntumassa. Pippa kertoo TVNZ-uutissivustolle arvioivansa eläimen olleen noin puolitoista metriä pitkä. Näky oli harvinaislaatuinen, sillä merinahkakilpikonnien tiedetään liikkuneen Mangawhain rannan tuntumassa vain harvoin.