Vie lapset ulos päivällä – odottamaton terveysvaikutus paljastui

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhempia kehotetaan aina leikkimään lastensa kanssa ulkona tai nukuttamaan vauvat raittiissa ilmassa, koska raikas happi on terveydelle hyväksi. Tämän lisäksi lapset saavat auringosta paljon d-vitamiinia, kuluttavat ulkona energiavarastojaan tehokkaammin ja leikkivät enemmän mielikuvitusta vaativia leikkejä.

Nyt tutkijat ovat huomanneet, että auringosta saatava UVB-säteily vaikuttaa pienillä lapsilla näön kehittymiseen. UVB-säteily auttaa d-vitamiinia imeytymään kehoon, ja Daily Mail -lehden mukaan tutkijat ovat myös saaneet selville, että sama ominaisuus tehosti silmienkin vahvuutta.

UVB-säteily paransi lasten näköä ja vähensi huomattavasti likinäköisyyden riskiä. Ulkona vietetty aika lapsena huomattiin olevan myös suoraan yhteydessä siihen miten hyvä näkö heillä oli myöhemmin elämässään.

UVB-säteilyn kanssa tulee olla varovainen koska se voi ilman auronkorasvan käyttämistä aiheuttaa ihon punoitusta ja palamista, joka voi lopulta johtaa ihosyöpään. Lasten tulisi saada pieninä kuitenkin runsaasti auringonpaistetta, koska se tutkitusti parantaa heidän näköään ja vaikuttaa myös siihen miten hyvä näkö heillä tulee olemaan aikuisiällä.