Disney esitteli Avatar-teemapuiston robotteja – hämäävän aidot liikkeet!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridan Walt Disney Worldiin ollaan avaamassa uutta The World of Avatar -kohdetta. Se vie puiston vierailijat vierailulle James Cameronin hittielokuvasta tuttujen kissamaisten, sinisten Na’vi -alieneiden viidakkomaailmaan.

Koska elokuvassa tietokonegrafiikalla luodut na’vit ovat kolme metriä pitkiä, olisi niitä vaikea toteuttaa teemapuistossa esimerkiksi maskeerattujen näyttelijöiden avulla. Siksi kohteen na’vit ovatkin animatronisia robotteja.

Youtubessa julkaistulla lyhyellä videolla esitellään The World of Avatarin robotteja. Animatronisen hahmon kasvojen liikkeistä on saatu hurjan aidon näköiset, vaikka monien ihmismäisten robottien tapaan ne saattavat aiheuttaa edelleen pientä epätodellisuuden tunnetta. Walt Disney Worldin tuorein vetonaula avataan vuoden 2017 puolivälin paikkeilla.