Ihastuttava näky: Uhanalainen kilpikonna kuoriutui albiinona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Albiinoilta puuttuu yleensä melaniinipigmentti, mikä tekee niistä valkoisia tai vaaleita. Toisinaan luonnosta löydetään valkoisia eläimiä, joista viimeisimpänä muistiin nousee valkoinen kirahvi. Nyt Australiasta on löydetty valkoinen kilpikonna.

Australian rannikolla todistettiin viime viikonloppuna äärimmäisen harvinaista tapahtumasarjaa, kun rannalle kuoriutui albiino liemikilpikonnan poikanen. Jo pelkästään tavalliset liemikilpikonnat ovat erittäin uhanalaisia, saati valkoiset yksilöt. Kilpikonna ristittiin Albyksi.

Kilpikonnien kuoriutumista Castaways Beachilla valvoneet vapaaehtoiset ikuistivat Albyn myös valokuviin. Valkoisen kilpikonnan lisäksi samaan aikaan kuoriutui myös 122 muuta yksilöä. Valitettavasti vain yksi tuhannesta kilpikonnasta selviytyy elossa ensimmäisistä elinvuosistaan aikuisikään saakka.

A couple more photos of Alby- Thanks to John and Danny Bird and (Kim- turtle track spotter extraordinaire) and Susan!

Posted by Coolum District Coast Care Group on Sunday, February 7, 2016

Meet Alby, the first ever albino Green turtle we have come across  in our 9 years of turtle monitoring. Alby was born at…

Posted by Coolum District Coast Care Group on Sunday, February 7, 2016