Varkaat iskivät Applen myymälään kaksi kertaa – tuhansien saalis sekunneissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kalifornian San Franciscossa sijaitseva Applen liike on joutunut muutaman päivän aikana kahden nopean ja tehokkaan myymälävarkauden kohteeksi. Varkaudet ikuistettiin valvontakameroiden videoiksi, jotka ovat sittemmin levinneet Youtubessa.

Chestnut Streetilla sijaitseva joutui iskun kohteeksi ensin 25. marraskuuta. Kolme huppareihin pukeutunutta varasta käveli sisään kauppaan kaapaten mukaansa runsaasti erilaisia laitteita vain noin 10 sekunnin aikana.

Seuraava samanlainen tapaus sattui 29. marraskuuta, jolloin joukko varkaita marssi liikkeeseen napatakseen yhtiön tuotteita mukaansa. Koko välikohtaus oli ohi sekunneissa. Liikkeen työntekijät ja asiakkaat eivät osanneet tehdä muuta kuin ihmetellä tilannetta vierestä.

San Franciscon viranomaisten mukaan tekijöitä ei ole saatu kiinni. CNet-sivuston mukaan varastetuilla laitteilla ei todennäköisesti ole juurikaan arvoa varkaille. Applen myymälöissä esillä olevat laitteet voidaan nimittäin laittaa etänä Kadonnut-tilaan, jolloin niiden käyttö on mahdotonta.