Järkyttävä isku Yhdysvalloissa – mies sytytti naisystävänsä palamaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Judy Malinowski oli riidellyt Michael Slager -nimisen miesystävänsä kanssa viime vuoden elokuussa ohiolaisella huoltoasemalla. Sanaharkka oli päättynyt siihen, kun raivostunut mies oli valellut Malinowskin bensalla ja sytyttänyt palamaan.

Judy Malinowskin ihosta paloi 80 prosenttia. Nainen on käynyt 16 kuukauden aikana yhteensä 50 leikkauksessa. Osa naisen palovammoista on saatu parannettua, mutta esimerkiksi hänen selkäpuolellaan on edelleen vakavat avohaavat.

Haavoihin ei pysty tekemään ihosiirrännäisiä, koska 33-vuotias Malinowski ei pysty makaamaan vatsallaan hengitysongelmien takia. Lääkärit pitävät naisen selviytymistä erittäin epätodennäköisenä.

Malinowskilla on kaksi lasta. Hän antoi haastattelun NBC-kanavalle ja kertoi nähneensä ex-puolisonsa silmissä silkkaa pahuutta teon hetkellä. Slager ei auttanut naista, vaan seurasi vierestä paloa.

41-vuotias Slager yritti puolustautua oikeudessa sepittämällä tarinan pieleen menneestä tupakan sytyttämisestä. Hän sai 11 vuoden vankeusrangaistuksen. Malinowskin yhdeksän ja 12-vuotiaat tyttäret ovat tehneet isoäitinsä avustuksella lakialoitteen, jonka mukaan toisen ihmisen polttamisesta tulisi langettaa elinkautinen.