Näin Kanadassa: ”Varokaa autoja nuolevia hirviä!”

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadan viranomaiset ovat varoittaneet maansa kansalaisia autoja nuolevista hirvistä. Albertan provinssissa on raportoitu viime päivinä sarvipäisistä eläimistä, jotka ovat itsepintaisesti maistelleet autojen pinnoilla ollutta suolaa ilman, että olisivat pelästyneet ihmisten läsnäolosta.

Kanadassa suolataan teitä jääkerroksen ja lumen sulattamiseksi. Tiesuolan käyttäminen jakaa runsaasti mielipiteitä, koska se aiheuttaa ajoneuvojen ruostumista ja pohjavesien pilaantumista. Lisäksi se houkuttelee hirviä, jotka eivät saa tarpeeksi suolaa luonnosta.

Mikäli hirville ei ole viety metsiin suolakiviä, nuolevat ne mielellään suolaa teiden pinnoilta tai ajoneuvojen päältä. 450-kiloisen hirven pelästyttäminen ei ole helpointa puuhaa silloin, kun eläin on päättänyt tyydyttää suolanhimonsa.

Ihmisiä on kehoitettu ottamaan vähintään 30 metriä välimatkaa hirviin. Mikäli hirvi tulee auton luokse, voi sitä yrittää säikäyttää auton varashälyttimien tai äänitorven avulla, Albertan provinssi tiedottaa.

Alberta Parks Advisories