Leijonille ei saa näyttää pelkoa – helpommin sanottu kuin tehty

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Villieläinten kanssa työskennellessä tulee olla hyvin tarkkana siitä miten käyttäytyy niiden lähellä. Eläinten kanssa tulee olla mahdollisimman rauhallinen ja välttää yllättäviä liikkeitä. Eräs eläintarhan hoitajista päätti myös opettaa vierailulla oleville turisteille tärkeän opetuksen.

Videon kuvannut henkilö oli vierailulla eläinsafarilla Campe Verdessä Arizonassa. Out of Africa -nimisen eläinsafarin työntekijä näytti kierroksen päätyttyä ihmisille miten hän päästää leijonan aitauksesta toiseen avaamalla oven aidan välistä.

Mies pääsee juuri sanomasta, että leijonille ei tule koskaan näyttää pelkoaan, kunnes leijona säikäyttää miehen kunnolla. Juuri kun hoitaja sai asiansa sanottua, leijona hyökkäsi aitaa vasten ja mies hypähti aitauksen vierestä juoksuaskelin kauemmas kiljaisten säikähdyksestä.