Mureena ja mustekala kamppailivat – kuvaajakin sai osansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luontokuvaajat ikuistavat toisinaan eläinten yhteenottoja, jotka saavat kovimmatkin vapaapainiottelut kalpenemaan rinnallaan. Taannoin eräs sukeltaja kuvasi Havaijilla mureenan ja mustekalan hurjan yhteenoton.

Youtubessa jaetulla videolla mureena ja mustekala ovat ajautuneet taisteluun matalassa rantavedessä. Kamppailu saa päätöksen mustekalan paljastaessa salaisen aseensa ruiskuttamalla mustettamureenan päälle. Ankeriaslajin edustaja ehtii kuitenkin purra yhden vastustajansa lonkeroista irti.

Mustekala onnistuu pakenemaan paikalta, mutta mureena on tappelutuulella kuin humalainen mies aamuyön grillijonossa. Se huomaa sukeltajan, ja lähtee syöksymään häntä kohti paljastaen terävät hampaansa. Kuvaajalle tulee kiire uida nopeasti pois paikalta.