Juontaja antoi yli 30 hyttysen pistää – karu näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyttyset ovat suomalaisille jokakesäinen riesa. Vaikka hyttysten puremat ovat harvoin kivuliaita, on jälkikäteen aiheutuva kutina monissa tapauksissa sietämätöntä.

Youtuben BBC Earth Unplugged -kanavan tuoreella videolla juontaja Maddie Moate tekee vapaaehtoisesti jotain, mitä tuhannet suomalaiset joutuvat kokemaan jokaisena juhannuksena. Hän laittaa kätensä hyttysten täyttämään terraarioon, ja antaa yli 30 ötökän purra häntä.

Hyttyset voivat imeä verta jopa 2-3 kertaa oman kokonsa verran. Veren imeminen voi viedä muutaman minuutin verran, mutta videolla prosessia päästään seuraamaan nopeutettuna.

Videolla myös vahvistetaan vanha myytti, jonka mukaan hyttyset purevat joitain ihmisiä herkemmin kuin toisia. Tutkija James Loganin mukaan joidenkin ihmisten kehon haju vetää hyttysiä herkemmin puoleensa.