Mitä ihmettä? Suomessa musta joulu ja Saharaan satoi ensilumi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Saharan ilmasto on mantereinen ja aavikolle tyypillisesti erittäin kuiva ja kuuma. Lämpötila voi Keski-Saharassa nousta melkein 58 asteeseen, mutta keskilämpötilaltaan aavikolla on noin 30 astetta lämmintä. Nyt Algeriassa Ain Sefran lähistöllä nähtiin lumoava maisema, kun Saharan aavikolle satoi lunta.

Aavikolla lämpötilat voivat vaihdella suuresti päivän ja yön aikana, jolloin lämpötilojen ero voi olla jopa 40 astetta. Viime yönä Saharan aavikolla käytiin kuitenkin pakkasen puolella, kun aavikolle satoi ensilumi. Valkoinen lumi näyttää kuvissa kauniilta oranssia hiekkaa vasten, mutta ilmiönä se on tietenkin hieman huolestuttava.

Pohjois-Saharassa voi olla joskus jopa yöpakkasia, mutta aavikolla ei kuitenkaan yleensä nähdä lunta. Nyt Saharaan satoi lunta ihmisten tietäen vasta toisen kerran, ja lumisade oli samalla The Telegraph -lehden mukaan ensimmäinen Ain Sefran alueella 37 vuoteen.