Ekologiset kertakäyttöastiat tehdään nyt kasvien lehdistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin tänä vuonna, kuinka Ranska haluaa olla edelläkävijänä taistelemassa muovijätettä vastaan. Maassa kiellettiin kaikki tavalliset kertakäyttöastiat ja ne tulee korvata kompostoituvilla vaihtoehdoilla. Yksi vaihtoehto voi olla saksalaisen Leaf Republicin kasviastiat.

Leaf Republic valmistaa kertakäyttöastioita intialaisten pensaiden ja puiden lehdistä. Lehdistä ommellaan mattoja, jotka toimitetaan Saksaan tehtaalle. Lehtimatoista prässätään kertakäyttöastioita.

Astiat ovat yhtä kestäviä ja tukevia kuin muovivalmisteiset kertakäyttöastiat, mutta ne kompostoituvat huomattavasti nopeammin. Lehtilautasilla on jo tällä hetkellä enemmän kysyntää kuin mitä saksalainen yritys pystyy vielä tarjoamaan, DW Global Ideas uutisoi.

Green plates made of leaves

Publié par DW – Global Ideas sur dimanche 11 décembre 2016