Näin saat omaa aikaa perhejoulun keskelle

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joulu on perheiden yhteistä aikaa. Toisinaan päiväkausia kestävä sukulaisten kasvojen tuijottaminen saattaa käydä raskaaksi ja tällöin etenkin itsenäiseen elämään tottunut kaipaa ripauksen omaa aikaa. Seuraavassa jaamme vinkkejä, joiden avulla voi karata omaan ylhäiseen yksinäisyyteen ja ottaa hengähdystaukoa humusta.

Kauppaan lähteminen on aina tarpeeksi hyvä syy poistumiseen. Ilmottaudu vapaaehtoiseksi maito-ostoksille. Jonot ovat pyhien aikaan pitkiä, joten kauppareissu voi kestää odotettua pidempään – mutta onko se huono juttu ollenkaan? Toinen vaihtoehto on purkaa ajatuksia lyhyen meditoinnin avulla. Keskity rauhalliseen hengittämiseen viideksi minuutiksi.

Koirien ulkoiluttaminen on myös oiva pakotie silloin, kun vanhemmat kiistelevät taas siitä 30 vuotta vanhasta muistosta tai muut perheenjäsenet katsovat Joulupukin kuumaa linjaa. Tiskaaminen on ajatuksia rauhoittavaa ja jopa rentouttavaa puuhaa, joten omaa aikaa haluavien kannattaa ilmottautua vapaaehtoiseksi tiskaajaksi. Ainahan voi myös teeskennellä, että saa tärkeän puhelun ja poistua viereiseen huoneeseen…

Sometimes alone time is good ??? #nopantsparty #dontjudgeme #alonetime

A photo posted by Michelle- South Coast NSW (@simplyhappyhealth) on