Naiset liian tottuneita sydänkipuun – jopa puolet kohtauksista jää diagnosoimatta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lääkärit ovat huolissaan siitä, että naisten sydänkohtaukset jäävät diagnosoimatta ja hoitamatta. Suuri osa naisista ei tiedä saaneensa sydänkohtausta, koska naiset pystyvät sietämään paremmin sydämeen kohdistuvaa kipua kuin miehet.

Tutkijoiden mukaan miehillä on yleensä parempi kipukynnys kuin naisilla, mutta sydämen kohdalla asia on kuitenkin toisin päin. Naiset kestävät niin hyvin sydämeen kohdistuvaa kipua, että he eivät usein edes tiedä saaneensa sydänkohtausta. Daily Mail -lehden mukaan jopa 50 prosenttia naisten sydänkohtauksista jää huomaamatta ja hoitamatta.

Sydänkohtaus on aina vakava asia, jota pitäisi jälkihoitaa ja tarkkailla. Norjalaisen lääkärin Andrea Ohrnin mukaan naiset eivät kuitenkaan hakeudu lääkärin vastaanotolle niin helposti sydäkipujen vuoksi kuin miehet eivätkä he välttämättä edes huomaa koko kohtausta, koska heillä on niin korkea toleranssi sydänkivuille.