Nerokas laite leikkaa pulloista tyylikkäitä juomalaseja

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Stara.fi

Pullojen kierrätys palautuspulloina on ollut Suomessa arkipäivää jo vuosikymmeniä, mutta monissa muissa maissa vastaavaa järjestelmää ei ole olemassa. Myös lasinkeräys on sekin yleistynyt vasta viime vuosina. Nyt Yhdysvalloissa on esitelty luontoa säästävä Kinkajou-laite.

Kinkajou

Kinkajou on lasileikkuri, joka asetetaan pullon päälle. Sen jälkeen sitä pyöritetään pullon ympäri, jolloin terät leikkaavat pulloon tasaisen jäljen. Tulos viimeistellään kuumalla ja kylmällä vedellä, joiden vaikutuksesta pullonkaula leikkautuu irti.

Hiekkapaperin silauksen jälkeen tyhjästä pullosta on tullut tyylikäs ja edullinen juomalasi. Jos se joskus rikkoutuu, voi pullon heittää huoletta lasinkeräykseen ja tehdä itselleen uusia.