Honey G:n esikoissinglestä karmaiseva floppi – Simon Cowellilta paha virhearvio

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Britannian X Factor -kilpailussa nähtiin tänä vuonna poikkeuksellinen osallistuja, kun räppäriä esittävä Honey G selviytyi monien odotusten vastaisesti finaaleihin saakka. Kyseessä on 35-vuotiaan lontoolaisen Anna Georgette Gilfordin esittämä parodiahahmo, joka kuitenkin putosi semifinaaleissa.

Popmusiikin kultasormena tunnettu Simon Cowell teki Syco-levy-yhtiönsä kanssa levytyssopimuksen Honey G:n kanssa, ja tämän esikoissingle The Honey G Show on nyt julkaistu. Kuten sketsihahmo, myös Honey G:n esikoissingle on nyt osoittautunut karmaisevaksi flopiksi. Kappale ei nimittäin kyennyt nousemaan edes Britannian virallisen singlelistan Top 100 -listalle.

Top 100 -listalla on runsaasti myös vuosia vanhoja singlejä, joten listalle nouseminen ei yleensä ole kovin vaikeaa, jos artisti on edes jossain määrin mediassa. Honey G vietti televisiossa ja otsikoissa koko syksyn, mutta siitä huolimatta britit eivät halunneet kuulla hänen musiikkiaan enää X Factorin jälkeen.

Honey G:n raju mahalasku on osoitus siitä, että edes Simon Cowellin kultasormi voi joskus työntyä silkkaan roskaan. Tulevat kuukaudet näyttävät päättyykö perheenäidin ura musiikin parissa tähän floppiin, vai aikooko Cowell yrittää hänen kanssaan vielä uuden singlen tai jopa albumin parissa.

X Factorista pudotessaan Honey G kertoi aikovansa jatkaa uraansa artistina ja haluavansa myös levyttää. Hänet on kiinnitetty mukaan Britannian X Factorin stadionkiertueelle, joka käynnistyy helmikuussa 2017. Gilford paljasti taannoin The Sun -lehdelle olleensa aiemmin huumeiden käyttäjä.