Korealaisyhtiö valmisti robottihaarniskan – elokuvista tuli totta?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtavan kokoisia robottihaarniskoja saatetaan lähitulevaisuudessa nähdä muuallakin kuin vain elokuvissa. Etelä-Korealainen Hankook Mirae Technology -yhtiö on nimittäin esitellyt kehittelemäänsä tosielämän mecha-laitetta.

Method-2 on neljä metriä korkea ja 1.5 tonnia painava jättiläinen, jota ihminen ohjaa sen sisältä käsin. Yhtiön mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen ihmisen kontrolloima kaksijalkainen robotti.

Hankook Mirae Technologyn Method-2:n on tarkoitus mahdollistaa sellaisten töiden tekeminen, jotka olisivat ihmisille muuten liian vaarallisia. Engadget-sivuston mukaan sen kehittelyyn on kulunut rahaa 200 miljoonaa dollaria. Laittetta oli mukana suunnittelemassa elokuvien, kuten Robocop, Terminator ja Transformers parissa työskennellyt erikostehostehosteiden asiantuntija Vitaly Bulgarov.

 

Thank you all very much for kind comments and positive response! To answer one of the most common questions what is this for I'll just say for now that from a mechanical/software/hardware/electric engineering stand point it was quite an ambitious project that required developing and enhancing a lot of technologies along the way. That growth opens up many real world applications where everything we have been learning so far on this robot can be applied to solve real world problems. (I'm not just talking bipedal robots) One of such projects is already in development, but I'm not allowed to say more at this moment. For those who thought it was fake here is a phone video where I walked too close to it and had to be pulled back lol #hankookmiraetechnology #koreafuturetechnology #robot #mech #walktest

A video posted by Vitaly Bulgarov (@vitalybulgarov) on