Japanilaisessa vessassa kahdenlaista paperia – toinen tarkoitettu älypuhelimelle!

Digi · Tim Isokivi

Tokion Naritan lentokentän vessassa voi pitää huolen siitä, että takapuolen lisäksi myös toinen aina mukana kulkeva asia pysyy puhtaana. Vessapaperin ohella tarjolla on älypuhelimen näytön pyyhkimiseen tarkoitettua paperia.

WC-paperi ja älypuhelinpaperi sijaitsevat vierekkäisissä telineissä vessakopissa. Tempauksen taustalla on paikallinen telealan yritys NTT Docomo. Paperit toimivat samalla yhtiön Wi-Fi -palvelun ja turisteille tarkoitetun käännössovelluksen mainoksina.

Älypuhelinpapereita tarjotaan Naritan lentokentän asiakkaille ainakin maaliskuun puoliväliin asti. NTT Docomo julkaisi Youtubessa videon jossa esitellään sekä japanilaista WC-käyttäytymistä että älypuhelinpaperin oikeaoppista käyttöä.