Radio Helsingin entinen taustayhtiö yhä talousvaikeuksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Radio Helsinki on ollut viime vuosina toistuvasti otsikoissa talousvaikeuksiensa johdosta. Radion toiminta siirtyi viime syksynä Livelaboratorio Oy:lle Kaupunkitarinat Oy:ltä. Nyt entinen taustayhtiö on edelleen merkittävissä talousvaikeuksissa.

Lokakuussa 2016 Radio Helsinki siirtyi uudelle omistajalle, mutta sen maksurästit jäivät vanhalle omistajalle. Vanhalle yhtiölle jäi myös Radio Helsingin aputoiminimi, joka on Kaupparekisterin mukaan edelleen Kaupunkitarinat Oy:n omistuksessa.

– Aputoiminimi Radio Helsinki on kaupassa siirtynyt Livelaboratoriolle. Ei ole ehkä päivittynyt rekisteriin, Radio Helsingin sisältöjohtaja ja päätoimittaja Maria Veitola kommentoi tilannetta Staralle ja kertoi, ettei radiokanavaa nykyisin pyörittävällä yhtiöllä ole velkaa.

Bisnoden ylläpitämän protestilistan mukaan entisellä taustayhtiöllä Kaupunkitarinat Oy:llä on edelleen merkittäviä maksurästejä. Rästissä ovat tällä hetkellä ainakin yli 26.000 euron maksut Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teostolle ja yli 20.000 euron maksut Magnusson Helsinki Asianajotoimisto Oy:lle. Yhteensä nämä kaksi rästiä ovat siis jo yli 46.000 euroa. Vielä viime syksynä oli lisäksi palkkasaatavia rästissä 45.000 euroa. Mahdollista verovelkaa ei tätä kirjoitettaessa päästy tarkistamaan järjestelmän ollessa poissa käytöstä.

Radio Helsingin omistuksessa on tapahtunut muutoksia aiemminkin. Vuonna 2013 Helsingin Sanomat myi Radio Helsingin brändin ja liiketoiminnan Pro Radio Helsinki -ryhmälle, joka haki kanavalle uutta toimilupaa. Sanoman omistuksessa radion tulevaisuus oli vaakalaudalla, ja sen pelastamiseksi koottiin kansanliike.

– Radio Helsingin lopettamisuhka sai aikaan ennenkokemattoman kansanliikkeen, joka vahvistaa uskoamme elinvoimaisen ja kiinnostavan sisällön mahdollisuuksiin. Kuuntelijoiden rakkaus antoi syyn tutkia huolellisesti kaikki vaihtoehdot kanavan ja konseptin säilyttämiseksi. Uskomme tällä mallilla olevan parhaat mahdollisuudet onnistua ja olemme mielellämme työssä mukana, kommentoi tuolloin Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen.

PÄIVITYS: Juttuun lisätty, että kanavaa pyörittää nykyisin Livelaboratorio Oy, vaikka aputoiminimi Radio Helsinki kuuluu edelleen tätä kirjoitettaessa Kaupunkitarinat Oy:lle. Juttuun lisätty myös Maria Veitolan kommentti aputoiminimestä.