Suomalaisia veneitä houkutellaan Viron rekisteriin: ”Et maksa uutta veneveroa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat tunnetusti innokasta veneilykansaa, joten hallituksen kaavailema 100 – 300 euron venevero on luonnollisesti saanut runsasta vastustusta kansalaisilta samoin kuin myös 150 euron mönkijä- ja moottoripyörävero.

Toukokuussa 2017 voimaan astuvaa veneveroa pitäisi jatkossa maksaa, jos vene on yli yhdeksän metriä pitkä tai sen moottoriteho on 38 kilowattia tai enemmän. Heti suunnitelmien julkistamisen jälkeen veneiden poistaminen Suomen venerekisteristä alkoi toden teolla.

Osa aiemmin rekisteröidyistä ja rekisteristä poistetuista veneistä jää jatkossa kokonaan ilman rekisteröintiä, mutta samaan aikaan suomalaisten veneitä on ryhdytty myös houkuttelemaan Viron rekisteriin. Virossa ei ole veneveroa.

– Vene Viroon. Muiden veneet menevät verolle. Siirrä oma veneesi Viron rekisteriin ja vältä vero. Autamme sinua rekisteröimään veneesi Viroon, jolloin et maksa uutta veneveroa. EU-maa Viroon rekisteröidyllä veneellä saat ajaa vapaasti myös Suomessa, mainostetaan VeneViroon.fi -verkkosivustolla.