Vinkit illanviettoon New Yorkissa – muutakin kuin ravintoloissa oleskelua

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen itärannikon suurkaupunki New York City houkuttelee turisteja Euroopasta yhä enemmän ennätysedullisten lentojen avulla. New York City on tunnettu etenkin sen vilkkaasta yöelämästä pianoravintoloineen ja säkenöivine yökerhoineen. Nyt on listattu vinkkejä iltojen iloksi, mikäli ei kuitenkaan halua astua alkoholinhuuruiseen baaritunnelmaan.

New Yorkissa riittää tekemistä. Suurkaupungin alueella on runsaasti erinomaisia teattereja ja konserttisaleja. Yksi loistava ajanvietetapa on osallistua stand up -iltaan tai improvisaatioteatterin näytökseen. Kannattaa tutustua esimerkiksi Upbright Citizens Brigade Theatren tarjontaan.

Rubin Museum of Art järjestää ilmaisia näyttelykierroksia perjantai-iltaisin. Museossa on meneillään Himalaja-teemainen näyttely. Museossa järjestetään perjantaisin loungetunnelmaa DJ:n avulla ja siellä voi maistella aasialaisia makuja.

Kovassa nosteessa olevaa acrojoogaa voi puolestaan kokeilla Warrior Bridgen studiolla, joka järjestää iltatunteja aloittelijoille. Kotibileet toimivat aina, joten Thrillist-sivuston laatimalle listalle nousee myös teemailtoihin erikoistuneen Feastive-pitopalvelun tarjonta. Noin sadalla eurolla voi tilata 4-5 hengen porukalle ainekset ja tarpeet esimerkiksi sushi-illan järjestämiseen.

New Yorkissa on ryhdytty yhdistämään elokuvanautintoja ja ravintolailtoja keskenään. Leffateattereissa on mahdollista nauttia illallista ja katsella elokuvaa. Merkitse muistiin ainakin Nitehawk Cinema ja iPic-elokuvateatterit. Pakohuoneet ovat raivanneet tietään myös New Yorkiin, ja niissä saa ajan kulumaan helposti. Tsekkaa esimerkiksi Escape Entertainmentin ja Escape Games NYC -yritysten tarjonta.

Useat palvelut ovat laajentuneet yrityksiltä tavallisten ihmisten hoidettaviksi, esimerkkinä Uber-kuljetuspalvelut ja Airbnb-majoituspalvelut. Sofar on palvelu, joka yhdistää keikkapaikat, esiintyjät ja yleisön keskenään. Toisin sanoen palvelun avulla on mahdollista nauttia paikallisesta bändistä vaikkapa newyorkilaisen kotisohvalla istuen. Mikäli mikään ylläolevista vinkeistä ei kiinnostanut, voi seikkailuvaihtoehtoja katsoa lisää esimerkiksi tapahtumajärjestäjä New York Adventure Clubin sivuilta.

https://www.instagram.com/p/BMVepvJAjbZ/