Aasit pakenivat aitauksesta – lopulta yksi oli muita älykkäämpi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet eläimet ovat osoittautuneet niin viisaiksi, että yksinkertaisimmat ovet, lukot ja aitaukset eivät niitä pitele. Nyt videolla nähdään hauska tilanne, jossa neljä aasia päättävät lähteä aitauksestaan pois.

YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa kaksi pienikokoista aasia päättävät hypätä aitauksesta pois. Hyppääminen ei näytä täysin vaivattomalta, mutta aasit pääsevät kuitenkin melko helposti niitä pidelleen puuaidan toiselle puolelle.

Korkeampi aasi pystyisi varmasti hyppäämään paljon helpommin kepin yli kuin sen pienemmät lajitoverit, mutta se päättää kuitenkin toimia hieman järkevämmin. Aasi tarkastelee aitaa hetken, ottaa lopulta aitana toimivan kepin suuhunsa ja nostaa sen pois tieltään. Aasi laskee kepin maahan, minkä jälkeen aasi pystyykin löntystelemään aitauksen toiselle puolelle ilman se suurempaa ponnistelua.