Meryl Streep sivalsi rajusti Trumpia kiitospuheessaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

67-vuotias näyttelijä Meryl Streep sai Golden Globes -palkintogaalassa Cecil B. DeMille Award -palkinnon hänen saavutuksistaan viihdemaailmassa. Meryl Streepin kiitospuhe lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa, koska lähes kuusiminuuttinen puhe sai kaikki katsojat herkistymään.

Meryl Streepin kiitospuhe oli koskettava, voimakas, ja hän oli tehnyt sitä varten melko laajan taustatyön. Streep otti puheessaan kantaa Hollywoodiin, siellä työskenteleviin ihmisiin, lehdistöön ja ulkomaalaisiin. Hän aloitti puheen listaamalla monia ehdolle asetettuja näyttelijätähtiä, jotka ovat lähtöisin muualta kuin Yhdysvalloista.

Meryl Streep kertoi, että kuluneena vuotena etenkin yksi esitys jäi erityisen vahvasti hänen mieleensä. Streep kertoi puheessaan miten hänen sydämensä särkyi kun Donald Trump esitti puheensa aikana vammaista toimittajaa, jolla ei olisi ollut minkäänlaisia edellytyksiä nousta presidenttiehdokasta vastaan. Näyttelijäkollegat tuntuivat olevan samaa mieltä ja näyttivät tukensa puheen jälkeen suurilla aplodeilla.