Tänään on Pussaa punapäätä -teemapäivä – joko olet toteuttanut?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänään vietettävä Kiss A Ginger Day, eli pussaa punapäätä -teemapäivä, syntyi vastaiskuna Facebook-ryhmälle, joka oli perustettu punahiuksisten ihmisten pahoinpitelemiseen. Marraskuussa vietettävän väkivaltaisen Kick A Ginger Day -päivän johdosta punahiuksisia lapsia pahoinpideltiin kouluissa ympäri maailmaa.

Pussaa punapäätä -päivä syntyi kuitenkin nopeasti väkivaltaista päivää vastaan ja alkoi levittämään tietoisuutta rakkauden ja ystävyyden keinoin. Tänään 12. tammikuuta ihmiset voivat punapäiden kauneutta arvostaakseen tarjoutua suutelemaan punapäistä henkilöä mikäli hän antaa siihen luvan.

Punapäät ovat harvinaisia ihmisiä ja luonnostaan punahiuksisia on maailmassa Days of the Year -sivuston mukaan vain 1-2 prosenttia. Punaiset hiukset, kalpeä iho ja siniset tai vihreät silmät ovat aiemmin olleet merkkejä siitä, että henkilö on saanut kauneutensa suoraan jumalattarilta. Suukon myötä muutkin ihmiset voivat päästä hieman lähemmäksi tätä harvinaista kauneutta.

Happy #kissagingerday #photooftheday #portraits #photography #ginger #love #kiss a #redhead

A photo posted by Hans Guldemond • Photographer (@hansguldemondphotography) on

Photo @maximestange ? #photography #actress #ginger #portrait #redhair #redhead #larousse #photooftheday

A photo posted by Sandy Lobry Perso (@sandy_lobry_la_rousse) on

#aleksandr_gulko #photographer #grodno #beautiful #redhead #picture #look

A photo posted by Aleksandr Gulko (@aleksandr_gulko) on